Orthomoleculaire voedingssupplementen

Over het ontstaan van Orthomoleculaire natuurgeneeskunde en Orthomoleculaire voedingssupplementen.

De term Orthomoleculaire natuurgeneeskunde is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.

Het Griekse “orthos” betekent “goed”, “recht” of “juist”.

De Orthomoleculaire Therapie en Natuurgeneeskunde is er op gericht het lichaam op moleculair niveau te ondersteunen. Dit gebeurt met voedingsstoffen.

De lichaamscel, de kleinste eenheid van het lichaam, kan alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cel goed functioneert, is er een kleinere kans dat er problemen ontstaan.

De Orthomoleculaire visie heeft als doel alle moleculen, oftewel alle lichaamscellen, van de juiste stoffen in de juiste hoeveelheden te voorzien, om een optimale gezondheid te bereiken en te behouden.

CureNatuurlijk supplementen worden ontwikkeld voor en door professionals in de Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire therapeuten, daaronder vallen ook voedingsdeskundigen en natuurartsen.

Deze groep behandelaars zijn dan ook degene die iedereen het beste kunnen adviseren over het gebruik van voedingssupplementen.

Daarnaast zijn er veel sites waarop voornamelijk voorlichting gegeven wordt.

Een producent van supplementen zoals wij zijn, mogen conform de ‘Codex Alimentarius', de EFSA European Food Safety Authority en de NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet veel vertellen over mogelijke werking van supplementen in relatie met gezondheid en of genezen.

Daarom worden er nagenoeg geen uitspraken gedaan over mogelijke werking bij de producten.

 

Instragam 4 CureNatuurlijk CureNatuurlijk volgen op Facebook